Szakembereink

Dr. habil. Holló Péter PhD

Dr. habil. Holló Péter PhD

egyetemi docens, bőr-, nemigyógyász, kozmetológus, klinikai onkológus

Rendelés:
előjegyzés szerint, és szerdán 16–20 óráig.
Telefon:
+36 1 437-0297
Bemutatás:
Dr. Holló Péter

Videón:

Dr. habil. Holló Péter

Dr. habil. Holló Péter vagyok. 1993-ban végeztem a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán. Ezt követően az egyetem Bőrgyógyászati Klinikáján kezdtem el dolgozni, ahol jelenleg egyetemi docensként a klinika Immunológiai Fekvőbeteg osztályát vezetem. Habilitációmat a Semmelweis Egyetemen 2015-ben védtem meg.

Miért lettem bőrgyógyász? Pályaválasztásom legfőbb oka, hogy olyan szakmát szerettem volna gyakorolni, ahol szintetizálni kell számos más szakmából szerzett ismeretet. Nem véletlenül szoktam mondani: ez a szakma a bőrgyógyászattal bővített belgyógyászat, ahol az immunológiától a nőgyógyászatig minden területre rálátás szükséges, és mely az elmúlt két évtizedben robbanásszerű fejlődésével hatalmas kihívást jelent a benne dolgozóknak. Ugyanakkor a bőrsebészeti műtétek, a kozmetológia révén a manualitás is része mindennapi tevékenységemnek.

Az eddigiekből is kitűnik, hogy azt vallom: a szakma minden zugának alapos ismerete révén lehet csak megfelelő áttekintéssel és felelősséggel művelni azt. Ismereteim még szerteágazóbbá tétele céljából klinikai onkológiából is szakképesítést szereztem, tudományos doktori fokozatom témája pedig a bőr immunológiája volt. Rendszeres előadója vagyok itthoni és külföldi tudományos konferenciáknak, számos tudományos publikációm jelent meg. Több tudományos társaság tagjaként, a tudományos közéletben is tevékenyen részt veszek. 2013 és 2017 között a Magyar Dermatológiai Társulat főtitkára voltam.

Mindennapos munkám jelentős részét teszi ki a szakorvos jelöltek mellett az egyetemi hallgatók oktatása, ahol magyar mellett angolul és németül tartok előadásokat. Ezen munkáim egyik legfontosabb feladatának tekintem a szaktudás átadása mellett a szakmai tisztelet és hozzáállás tanítását.

Betegeim kezelése során a fő szempontnak a hatásos terápia kiválasztása mellett az életminőség javítását t artom.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.