Az egészséges, szép bőrért!

Szakembereink

Prof. Dr. Holló Péter

Prof. Dr. Holló Péter

egyetemi tanár, bőr-, nemigyógyász, kozmetológus, klinikai onkológus

Rendelés:
előjegyzés szerint, és szerdán 16–20 óráig.
Telefon:
+36 1 437-0297
Bemutatás:
Dr. Holló Péter

Videón:

Dr. habil. Holló Péter

Dr. Holló Péter vagyok. 1993-ban végeztem a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán. Ezt követően az egyetem Bőrgyógyászati Klinikáján kezdtem el dolgozni. Jelenleg egyetemi tanárként végzem munkámat.

Miért lettem bőrgyógyász? Pályaválasztásom legfőbb oka, hogy olyan szakmát szerettem volna gyakorolni, ahol szintetizálni kell számos más szakmából szerzett ismeretet. Nem véletlenül szoktam mondani: ez a szakma a bőrgyógyászattal bővített belgyógyászat, ahol az immunológiától a nőgyógyászatig minden területre rálátás szükséges, és mely az elmúlt két évtizedben robbanásszerű fejlődésével hatalmas kihívást jelent a benne dolgozóknak. Ugyanakkor a bőrsebészeti műtétek, a kozmetológia révén a manualitás is része mindennapi tevékenységemnek.

Az eddigiekből is kitűnik, hogy azt vallom: a szakma minden zugának alapos ismerete révén lehet csak megfelelő áttekintéssel és felelősséggel művelni azt. Ismereteim még szerteágazóbbá tétele céljából klinikai onkológiából is szakképesítést szereztem, tudományos doktori fokozatom témája pedig a bőr immunológiája volt. Rendszeres előadója vagyok itthoni és külföldi tudományos konferenciáknak, számos tudományos publikációm jelent meg. Több tudományos társaság tagjaként, a tudományos közéletben is tevékenyen részt veszek. 2013 és 2017 között a Magyar Dermatológiai Társulat főtitkára voltam.

Mindennapos munkám jelentős részét teszi ki a szakorvos jelöltek mellett az egyetemi hallgatók oktatása, ahol magyar mellett angolul és németül tartok előadásokat. Ezen munkáim egyik legfontosabb feladatának tekintem a szaktudás átadása mellett a szakmai tisztelet és hozzáállás tanítását.

Betegeim kezelése során a fő szempontnak a hatásos terápia kiválasztása mellett az életminőség javítását t artom.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.