Az egészséges, szép bőrért!

Szakembereink

Dr. Somlai Beáta

Dr. Somlai Beáta

egyetemi docens, bőrgyógyász, kozmetológus, klinikai onkológus, kandidátus

Rendelés:
hétfő 9–13 és a hónap első péntekén 9–13 óráig
Telefon:
+36 1 437-0297
Bemutatás:
dr. Somlai Beáta

dr. Somlai Beáta

1975-ben kitüntetéssel végzett az I.sz. Moszkvai Orvostudományi Egyetemen, majd a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján kezdett dolgozni. Közel négy évtizedes munkaviszonya alatt folyamatosan részt vett a klinika betegellátó munkájában, tapasztalatot szerezve a bőrgyógyászat különböző területein. Az 1980-as évek végén egy évet töltött Münsterben, egy bőrdaganatokra szakosodott klinikán. Ekkor fordult érdeklődése a bőrgyógyászati onkológia felé. Ez motiválta abban, hogy klinikai onkológiából is szakvizsgát tegyen. Ezt követően nyugállományba vonulásáig a klinika onkológiai osztályát és ambulanciáját vezette. Elsődleges szakterülete a bőr különféle festékes anyajegyeinek, jó- és rosszindulatú daganatainak diagnosztizálása és korszerű kezelése lett. Kiemelten foglalkozott az emberi szervezet egyik legrosszabb indulatú daganatával, a melanomával, mely témakörből kandidátusi értekezését írta. A 90-es évek közepén a dermatoszkópiát kifejlesztő vezető németországi szakmai műhelyben ismerkedett meg evvel a vizsgálómódszerrel, mely a festékes bőrelváltozások felismeréséhez nyújt értékes diagnosztikus segítséget. Alkalmazásában nagy gyakorlatra tett szert, hazai elterjesztése jelentős részben az ő munkásságához köthető. Mindez idáig az egyetlen magyar nyelvű szakkönyv a témában az ő tollából született meg.

A betegellátás mellett oktatói munkáját is mindig odaadással végezte. A több évtizedes medikusoktatás mellett a szakorvosképzésben és továbbképzésben is aktív szerepet vállalt. Munkájáért megkapta a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet, illetve a Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója címet. Szakmai fórumokon rendszeresen előad, tudományos folyóiratokban publikál. Több hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja, a Magyar Dermatológiai Társulat vezetőségében, a szakmai közéletben is részt vesz.

A bőr rosszindulatú daganatos betegségeinek napjainkban észlelt jelentős növekedése aláhúzza a szűrővizsgálatok szükségességét, ezért az egészségügyi felvilágosítást, a prevenciót mindig szívügyének tekintette. Vallja, hogy a korai felismerés a sikeres kezelés előfeltétele.

Docens asszony minden részletre kiterjedő precizitása munkája minden területét áthatja. Betegeihez példás nyitottsággal, empátiával fordul minden esetben, legyen banális ügyről vagy súlyos betegségről szó.

 

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.