Az egészséges, szép bőrért!

IPL kezelések

Ki ne szeretné, ha bőre ismét fiatalosan tündökölne, feszes lenne és ránctalan?
Hányan kívánják, hogy szőrszálaik ne lennének többé!
Sokan vágynak pigmentfoltok, pattanások, hegek, csúnyácska érelváltozások eltűnésére is.
A kíméletes, mégis hatásos IPL technológia egyszerűen, biztonságosan alkalmazható e célok elérésére.

A sokoldalú IPL technológia

Az IPL egy nagy energiájú fény, amely hatását rendkívül rövid villanásokban fejti ki (IPL = intenzív villanófény). A lézertől nagyban különbözik, mert az szűk hullámhossz-tartományban, míg az IPL széles sávban bocsájt ki fényt (570 és1200 nm hullámhossz között).
Ez adja széleskörű felhasználhatóságát azáltal, hogy szabályozhatjuk (fényszűrőkkel), hogy melyik tartományok jussanak el a bőrbe.

Személyre szabott biztonság

A kozmetológus egyénenként állíthatja be a készüléket a terápia céljának és a bőrtípusnak megfelelően.
Az eljárás a bőr felszínét nem sérti meg, a felszíni rétegeken kíméletesen áthatolva a mélyebb rétegekben hat.

Hatása

Célzottan károsítja a hőérzékeny melanin tartalmú sejteket, szőrtüszőt, és a vérereket (az ún. szelektív fototermolízis révén). Az ily módon elhalt sejteket a bőr immunsejtjei bekebelezik és elszállítják. A szőrtelenített területekről a szőrszálak 4-5 kezelés után eltűnnek, a szőrtüsző-gyulladások megszűnnek.

Stimulálja a bőr mélyebb rétegeiben levő kollagén- és elasztikus rostokat, hozzájárul a töredezett rostok regenerációjához és újdonképződéséhez. Egy bőrfiatalító kúra hatása – már 4-5 kezelést követően – látványos. A bőr feszessé válik, kisimul, eltűnnek róla az öregedés legfontosabb jelei, a pigment eltérések, barna foltok.

Az IPL-t alkalmazzuk

 • bőrfiatalításra: a ráncos, igénybe vett bőr kisimításával;
 • bőrfiatalításra: a pigmenteltérések (pigmentfoltok, szeplők, májfoltok) megszűntetésével;
 • tartós szőrtelenítésre: bármely testtáj szőrzetének tartós csökkentésére;
 • pattanásosság kezelésére: akne, aknés hegek kiegészítő kezelésére, tág pórusok megszűntetésére;
 • hegek kezelésére: sérülés, műtéti heg javítására;
 • érelváltozások (seprűvénák, arci értágulatok, rosacea) kezelésére.

IPL bőrfiatalítás – fotorejuvenáció

A bőrfiatalítás során az IPL fény felületesebb és mély hatásait egyszerre használjuk ki. A szelektív fototermolízis révén roncsoljuk a pigmentfoltok kialakulásáért felelős melanin tartalmú sejteket és a vérereket. A kezelt területről így egyszerre tűnnek el az öregedés legfontosabb jelei: a pigment eltérések, barna foltok és a tágult erek is.

A bőr mélyebb rétegeiben levő kollagén és elasztikus rostokat az IPL fény stimulálja, hozzájárul a töredezett rostok regenerációjához, és újdonképződéséhez. A bőr feszessé válik, kisimul, eltűnnek az apró ráncok, a mély barázdák is felületesebbé válnak.

Látványos eredmény a 4-5 kezelés után várható. A kezeléseket 1-2 hetente célszerű elvégezni. Az 5 kezelésből álló kúra után a kezeléseket 4-6 havonta célszerű ismételni. Kitűnően kombinálható egyéb bőrfiatalító eljárásokkal, hámlasztással, Drakula terápiával, botulinum kezeléssel.

Célszerű a kezelések között hidratáló kozmetikai kezeléseket alkalmazni.

IPL-SHR tartós szőrtelenítés – fájdalommentesen, bármikor

A néhány alkalmas tartós szőrtelenítő kúra során a kezelt területekről a szőrszálak eltűnnek, a szőrtüszőgyulladások megszűnnek.

Intézetünkben a legmodernebb IPL-SHR kezelést alkalmazzuk, amely a hagyományos IPL technológiát új előnyökkel egészíti ki:

 • alkalmazható nyáron is;
 • biztonságosabb, mert a bőrt még jobban kíméli;
 • hatásosabb vékony és világos szőrzetre;
 • fájdalommentes: sokkal kevesebb kellemetlen érzéssel jár a kezelés, különösen az intim régióban;
 • a kezelések lényegesen rövidebb ideig tartanak.

Bármely testtáj kezelhető.

Bővebben: Tartós szőrtelenítés - kíméletesen

Pattanásosság IPL kezelése – kezelés és megelőzés egyben

A pattanásosság első sorban a tinédzserek problémája, de bizonyos formái fiatal vagy későbbi felnőtt korban is megjelenhetnek. Nem kell részletezni, hogy mennyire súlyos pszichés problémát jelent a beilleszkedésben annak, akinek kifejezettek a tünetei.

IPL készülékkel a már az aktív pattanások is hatásosan kezelhetők. Csökken a gyulladt, gennyes pattanások száma, de ennél fontosabb, hogy a kezelt pattanások kisebb maradványtünetet hátrahagyva gyógyulnak. Tehát a pattanás utáni hegesedés megelőzésére is alkalmas az eljárás.

A régebbi pattanások igen gyakran heges területeket hátrahagyva gyógyultak. Az IPL kezelés a mély kötőszöveti rostok regenerációjának serkentésével a pattanás utáni hegek kezelésében is kitűnő lehetőség. Általa csökken a heges területek kiterjedése, a mély hegek felületesebbé válnak, a kiemelkedő hegek ellapulnak.

Kitűnően kombinálható a pattanásosságra alkalmazható más kezelési programokkal: hámlasztással és kollagén indukciós terápiával.

Teendők az IPL kezeléssel kapcsolatban

IPL kezelés előtt és után egy-egy hónapig nem szabad napra menni. Ha önnek bőre lebarnult, meg kell várni, amíg a barnaság lekopik.

A kezelés menses előtt és után 1 héten belül nem javasolt. Elvégzése a középső 2 héten célszerű.

Kezelés előtt semmilyen kozmetikumot, sminket, testápolót ne használjon a kezelendő területre, illetve minden ilyet el kell távolítani az érintett bőrfelületről.

Ha Önnek bármilyen kóros fényérzékenységgel járó betegsége van, arról tájékoztassa kezelőorvosát, úgy mint az Ön által szedett gyógyszerekről is!

Védőszemüveg viselése a kezelés alatt mindvégig kötelező!

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.