Az egészséges, szép bőrért!

Seprűvéna injekciós kezelése

Seprűvéna injekciós kezelése

Nem fáj, de nem szép.

A seprűvéna nagy gond „viselőjének”. Szerencse, hogy eltűntethető...

A seprűvéna az alsó végtagon, a combon vagy ritkábban lábszárakon kialakuló hálózatos értágulat. Nőknél gyakoribb, panaszt, fájdalmat általában nem okoz. Az első tünetek gyakran terhesség alatt jelennek meg, sokaknál csak később, a menopauza idején alakul ki. A vénás keringést nem terheli, így az egészségre vonatkozóan nem jár közvetlenül hátrányos követkerzményekkel. Látványos megjelenése miatt azonban komoly esztétikai problémát jelent. Sajnos oki terápia erre a problémára nem létezik, ugyanakkor megfelelő kezeléssel a tünetmentesség elérhető, a látványos seprűvéna tágulatok eltűntethetőek. Később, új tünetek kialakulása esetén a kezelés ismételhető, így tartós tünetmentesség biztosítható.

Kezelésének egyik hatékony lehetősége az injekciós szkleroterápia. Ennek során egy olyan anyagot fecskendezünk a kitágult erekbe, mely az érfalakat összetapasztja, a tágult ereket az injekció beadásának közelében elzárja.
Az egy ülésben beadott injekciók száma és a szükséges kezelések mennyisége függ az eltűntetni kívánt erek mennyiségétől, nagyságától, pontos helyétől. Általában több kezelés szükséges a teljes eredmény eléréséhez.
A kezelést követően kompressziós pólya vagy harisnya viselése ajánlott a jobb hatás elérése céljából.
A kezelést nyáron nem lehet végezni, ezért tanácsos a nyári szezonra jó előre gondolni, és a kezeléseket időben elkezdeni.

További, részletesebb felvilágosításért forduljon a G1 Dermatológia bőrgyógyászaihoz!

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.